Search billions of records on Ancestry.com
   
De NOE Familie in en om het Meetjesland This page in English

Allemaal vragen, zoveel vragen

Geachte neef, dierbare nicht, waarde bezoeker,

Misschien spreken we hier over uw voorouders of kinderen in deze webbladzijden.  Mocht u wensen dat wij meer vertellen of dat wij het anders uitleggen of zelfs dat wij minder verklappen, laat ons aub horen van u.  Wij zullen zien wat wij kunnen doen.

Mocht u meer informatie hebben over een persoon die hier vermeld wordt of indien u een link wenst naar uw genealogie-website voor zover er een verband is met iemand hier, laat ons aub horen van u.

Mocht u een foto hebben van iemand die hier vermeld wordt of van onze streek of een ander document dat misschien interessant kan zijn voor iemand en dat hier misschien ook een plaatsje kan vinden, dan zouden wij ook graag van u horen.

Wij staan natuurlijk ook open voor uw commentaar, suggesties, verbeteringen en aanvullingen.

Neem contact op met ons aub !

Wij hopen gauw van u te mogen horen.
Dank bij voorbaat voor uw medewerking.
 

Hier zijn een hoopje vragen.  Mocht u een antwoord hebben, of een suggestie dan hopen wij weer van u te mogen horen.  Dank u zeer.
 

 1. Wie kan ons meer vertellen over de nakomelingen van August Martens en Marie-Josephina NoŽ ?
  En de vijf dochters van haar zus, Louise Coleta, gehuwd met Jozef Vermeulen ?
  En de vijf kinderen van haar zus Valentina gehuwd met Eduard Karel Pauwels ?
   
 2. Mocht u meer informatie hebben over Cornelius Dhaese, dan willen we het ook weten.  Cornelius was de vierde echtgenoot van Judoca De Neve.  Maar wie waren zijn ouders ?  Waar en wanneer is hij geboren en gestorven ?  Had hij broers en zussen ?
   
 3. Wij hebben verschillende vragen over Jacobus NoŽ, zoon van  Ferdinand (B VI c).  Bvb wij weten niet waar of wanneer hij gestorven is.  Na het overlijden van zijn eerste vrouw ging Jacobus naar Ath om te trouwen met Celina Maria Boquet.  Ath is in WalloniŽ en niet naast de deur.  Hoe is dat gekomen en verlopen vragen we ons af.  Na het overlijden van die tweede bruid is hij een derde keer getrouwd.  Nu met Emilie Calcus.  Volgens Marijn's boek was zij geboren in Bousignies.  Zo'n dorp kon ik in BelgiŽ niet vinden maar juist ten noorden van Ath is er een Bouvignies.  Twee vragen dringen zich op aangezien die plaatsen zo dicht bij elkaar zijn.  Is het mogelijk dat Celina Maria's familienaam Bouquet was in plaats van Boquet en indien ja was ze verwant met Emilie Calcus' moeder Florina Bouquet ?  En nog een laatste vraagje i.v.m. Jacobus: hij had ťťn dochter Margareta Emilie die gehuwd was met Philemon Van De Putte.  Hadden zij kinderen ?
   
 4. Wat is er gebeurd met een aantal kinderen van Vincentius NoŽ en Tecla Francisca Rabaut ?  Ze waren geboren in Eeklo tussen 1797 en 1808.  Maar we hebben geen verder nieuws van Carolus Ludovicus, Anna Coleta, Anthonius Franciscus, AdelaÔde, Marie Antoinette en Eugenie FranÁoise.
  En Vincentius' jongere broer Carolus ?  We weten alleen dat hij geboren is in Eeklo op 29/6/1779.  Wat zijn ze allen geworden ?
   
 5. Petrus NoŽ, de zoon van Joannes B III C (de broer van Petrus NoŽ B III b) had 3 zonen:
  • Jacobus NoŽ
   į Waterland-Oudeman 23/5/1723
  • Franciscus NoŽ
   į Waterland-Oudeman 12/1/1728
  • Petrus NoŽ
   į Waterland-Oudeman 26/7/1733.
  We weten niet wat zij geworden zijn.  Wie weet het wel ?
   
 6. Als in onze streken ťťn van de ouders van een minderjarige stierf dan werd een "Staat van Goed" opgemaakt. Dat was een lijst van hun hebben en houden met uitzondering van gronden, huizen e.d.  Daarna werd alles verkocht ten voordele van de erfgenamen.  In het Engels noemen we dat hier een "list of property" of ook wel "estate reckonings".  We zijn de Heer William Goodfellow heel dankbaar voor deze vertaling.
  Werd zoiets ook gedaan in wat zijn nu WalloniŽ, Friesland en de rest van Nederland ?
   
 7. Wat is er gebeurd met Emma Maria, de dochter van Joannes Franciscus ?  Ze werd geboren in Waterland-Oudeman op 19/10/1871 en vertrok naar de U.S.A.  We zijn zonder verder nieuws van haar.
   
 8. Wat is er gebeurd met Joannes, de vijfde zoon van Adrianus NoŽ (B III a) en Ludovica Roets en... wat is er gebeurd met Joannes, de tweede zoon van Franciscus Antonius NoŽ (B V a) ?
   
 9. Wat is er gebeurd met Henricus, de oudste zoon van Petrus NoŽ (B VII a) en Rosalie Pauwels ?  Dank zij Jozef NoŽ van La Porte, Indiana en Leo De Keersemaecker, president van "Vlamingen in de Wereld"verscheen er in 1990 een "Gezocht" poster in twee Nederlandstalige kranten in de V.S.A. en in "De Windmolen", een Canadese krant.  Deze oproepen voor nieuws over Henricus hebben niets opgeleverd.
   
 10. Marie-Louise NoŽ, ťťn van de dochters van Petrus NoŽ (B VII a) en Rosalie Pauwels, was twee keer getrouwd.  Heeft zij kinderen gehad ?  Indien ja, wie, waar en wanneer ?  En hoe hebben zij het gesteld ?
   
 11. En Florence, oudste dochter van Francies NoŽ (B VII b) ?  Heeft zijn kinderen gekocht? Waar en wanneer is zij en haar echtgenoot gestorven ?
   
 12. Emma Maria, de zus van Florence, de tweede dochter van Francies NoŽ (B VII b) ?  Ze vertrok naar New York met haar neef Edmond De Baets.  Heeft ze Leonard de Baets, de vader van Edmond en de weduwnaar van haar jongere zus teruggevonden ?  Wat is hen zo allemaal overkomen ?
   
 13. En wat is August overkomen ?  Hij werd geboren in Boekhoute op 2/8/1862.  En zijn oudste zus Philomena ?  Hoe heeft zij het gesteld na haar echtscheiding ? En waar en wanneer is vader Petrus Bernardus NoŽ (B VI b) overleden ?
   
 14. En wat is er met Petrus, de zoon van Francies NoŽ (B VII b) gebeurd ?  We weten niets anders dan zijn geboortedatum.
   
 15. Joannes, ťťn van de zonen van Petrus NoŽ (B III b) huwde met Maria Anna Burgghrave en ze hadden een zoon Pieter waarvan we alleen weten dat hij geboren werd in Watervliet op 17/1/1748.
   
 16. Wat is Joanna Catharina NoŽ geworden ?  Zij was de dochter van Petrus NoŽ (A III) ?  We kennen alleen haar geboorteplaats en -datum.
   
 17. Wat is er gebeurd met Jacobus, Joannes Philippus en Petrus NoŽ.  We kennen van die 3 zonen van Judocus NoŽ (B II a) alleen hun geboortedatum.  En hun zus, Livina Joanna ?  Ze was gehuwd met Judocus Roets.  Hebben ze kinderen gehad ?
   
 18. Wie heeft meer informatie over Clothilde, ťťn van de dochters van Ivo Francies NoŽ (C VII a) ? We kennen slechts haar geboortedatum.  En haar oudste zus, Marie-Josephina ?  Ze was gehuwd met August Martens en ze hadden 9 kinderen waarvan er zes volwassen werden.  Wie ?  Wat ?  Wanneer ?  Waar ?
   
 19. Waar en wanner is Franciscus Antonius NoŽ (B V a) overleden ?
   
 20. Wat is er gebeurd met Maria Joanna NoŽ (de dochter van Eduard NoŽ [B VII a]), haar echtgenoot, Harold Smalley en hun kind ?  Wie kan ons meer informatie geven over hen ?
   

Naar het begin van deze blz.
Home-blz - Overzicht - Inhoudstafel
Index - Doorzoek deze website - Vragen-blz

MijnPlatteland homepage


Meest recente bijwerking van deze blz : 27 September 2017

counter