Search billions of records on Ancestry.com
   
Carla's Genealogische Pagina
Rotmans     van den Akker/Heijnen     Mounce      Clifton/Young/Guffey/Welcher     Forgy
Stamboom     HOME      Email

English version of this page
 Mounce Reunie !

Welkom op mijn genealogische pagina. Hier vindt je een korte beschijving van mijn hoofd lijnen.

Rotmans      van den Akker/Heijnen      Mounce    Clifton/Young/Guffey/Welcher   Forgey/Forgy

Je kunt hier de beschrijvingen lezen of naar de gegevens van onze Stamboom gaan. Mocht je iets willen corrigeren of aanvullen of als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om mij een Emailtje te sturen. Veel geluk met je speurtocht !

Carla (Rotmans) Mounce

Rotmans-mijn vaderskant.        Bekijk ook het Foto Album...

Ik heb mijn Rotmans family terug vervolgd tot ongeveer 1760. Ze leefden sinds die tijd bijna allemaal in dezelfde stad - Rotterdam. In recente jaren, zijn sommige afstammelingen uit de stad weggetrokken, maar de meesten wonen nog steeds vrij dichtbij.
Er zijn zeer waarschijnlijk nog 2 takken van deze familienaam in Nederland, misschien 3. Het is echter mogelijk dat ze ook verwant zijn aan mijn tak, maar dat moet nog onderzocht worden. Één van deze takken gaat terug naar Noord Duitsland en enkele families zijn naar New York geëmigreerd in het midden van de vorige eeuw.

Rotmans     van den Akker/Heijnen     Mounce      Clifton/Young/Guffey/Welcher     Forgy
Stamboom     HOME      Email

van den Akker - mijn moeders kant

Ik heb nog niet veel onderzoek gedaan naar mijn moeders tak. Mijn grootouders zijn geboren in Amsterdam. Tijdens de depressie in de 30er jaren besloten zij naar Rotterdam te verhuizen. Mijn Grootvader zocht werk en door de haven in Rotterdam, was er daar meer werk. Hij werkte bij de scheepswerf "Wilton Feijenoord" als klinker, tot zijn pensionering.
Een zijtak van mijn moeders familie is de Heijnen familie. Mijn neef Peter Heijnen - een zoon van mijn moeders oudste zus - was begonnen met onderzoek naar zijn familie, maar helaas had hij niet meer genoeg tijd. Of misschien, zoals hij mij vertelde voordat hij stierf, is hij de gelukkigste van ons, omdat hij misschien ergens gezellig met al zijn voorouders zit te kletsen en ze persoonlijk leert kennen !
Dus in zijn memorie heb ik zijn familie toegevoegd aan mijn onderzoek. Deze Heijnen tak kwam van een gebied ten zuiden van Den Haag, Veur genaamd.

Peter Heijnen (22 Sep 1954 - 7 Dec 1996 )

Rotmans     van den Akker/Heijnen     Mounce      Clifton/Young/Guffey/Welcher     Forgy
Stamboom     HOME      Email

Mounce - vaderskant van mijn man

Hier vinden we een van de oorzaken, dat ik 'verslaafd' ben geraakt aan genealogie ! Met dank aan Darrell Nelson, wie veel gegevens verstrekt heeft van deze Mounce tak. We hebben nog niet precies ontdekt, waar de Mounces oorsponkelijk vandaan kwamen. Wij pakken de draad op in Kentucky eind 1700. John Mounce (Sr) verhuisde van daar naar Hocking County, Ohio, waar hij de rest van zijn leven leefde, uitgezonderd een paar jaar. Hij was boer en rond 1830 predikte hij in Fairfield County. Een van zijn zoons - John Wesley Mounce (1ste) geboren: 28 dec. 1818 in Hocking Co., OH - verhuisde in ongeveer 1855 naar Piatt Co., Illinois. Hij trouwde 2 keer en had 12 kinderen. Mijn man is een nakomeling van zijn 11de kind - John Wesley Mounce (2de). Hij verhuisde naar Arkansas in ongeveer 1912 en had 1 kind - Carl Earl Mounce, wie op zijn beurt naar Texas verhuisde in de 30er jaren. Mijn man - John Wesley Mounce (3de) is de oudste van 2 zoons.  Welch
 

72ste Mounce Reunie

De 72ste Mounce Reunie wordt gehouden in Monticello, Illinois.
De reunie wordt gehouden voor alle nakomeling van John Wesley Mounce (1818-1904).

Als je ook wilt komen, hier zijn de gegevens:

DATUM :   Zondag, 18 Augustus 2002
TIJD :         1:00 pm
PLAATS :   Monticello, Piatt Co., IL
                    Dit jaar wordt de reunie in ander locatie gehouden.
             Zodra de gegevens hiervan bekend zijn, worden ze hier gepubliseerd.
Er is een "Potluck Dinner" om 12 uur  gevolgd door een "White Elephant Tombola". Je kan elk klein ding, dat je in huis hebt meenemen voor de Tombola - oud of nieuw, serieus of leuk. Breng ook alsjeblieft oude familie foto's of een verhaal mee.

Voor meer informatie kun je  mij een Email sturen 

Rotmans     van den Akker/Heijnen     Mounce      Clifton/Young/Guffey/Welcher     Forgy
Stamboom     HOME      Email
Clifton/Young/Guffey/Welcher - de family van mijn man's grootmoeder aan vaderskant.       Bekijk ook het Foto Album...

Mijn schoonmoeder had een heleboel foto's, die oorspronkelijk van de moeder van mijn man's grootmoeder aan vaderskant waren -  Virginia F. Clifton. We hadden ook enige brieven, die in de 20er en 30er jaren geschreven zijn. Omdat we niet wisten wie de mensen in de foto's waren, probeer ik deze lijn ook terug te vervolgen. Op de achterkant van de meeste foto's staat wat geschreven, ook namen. Virginia F. Clifton is 4 keer getrouwd geweest en ze had kinderen uit 3 van haar huwelijken. Als je denkt familie te zijn van Virginia, neem een kijkje op mijn foto pagina's om te zien of je iemand herkent !
Een tijdje terug kwam ik in kontact met een nakomeling van de oudste dochter - Sarah Francis Young - van Virginia. Zij stuurde mij een geschiedenis (Engels)  geschreven door een kleindochter van Virginia over het leven van Sarah Francis Young en haar gezin. Het verteld zo mooi hoe het leven in die tijd - rond 1900 - in Arkansas/Oklahoma was, dat ik het hier geplubiceerd heb zodat jullie het allemaal kunnen lezen.

Rotmans     van den Akker/Heijnen     Mounce      Clifton/Young/Guffey/Welcher     Forgy
Stamboom     HOME      Email


Forgy- moederskant van mijn man

Van de familie van mijn schoonmoeder is een boek gepubliseerd door Elizabeth Lucille (Forgy) Wallace in 1957, met haar onderzoek terug naar de eerste amerika immigrant van mijn man. Zij deed ook onderzoek naar 2 andere takken. Haar boek is getiteld: "Forgy, Forgey and Forgie Family History".
Volgens dit boek kwam Samuel Forgey, wie geboren was in County Antim in Ierland, samen met zijn vrouw Sarah en hun zes kinderen naar Amerika in ongeveer 1765-68. Ze leefden in Rowan Co., Noord Carolina. Hij stierf in Augustus 1770.
Onze tak verhuisde van Noord-Carolina naar Zuid-Carolina en daarna naar Arkansas en mijn mans ouders - beide onafhankelijk van elkaar - verhuisden naar Texas.
Een grote tak van deze Forgy familie woonden in Forgy Stad (nu Quality), Butler Co., Kentucky. Dus als je familie van daar afkomstig is, is de kans groot, dat je verwant bent aan deze tak.

Dit is het einde van de beschrijving van mijn hoofdlijnen. Kom gauw nog een langs!


Rotmans     van den Akker/Heijnen     Mounce      Clifton/Young/Guffey/Welcher     Forgy
Stamboom     HOME      Email

Je bent bezoeker

sinds 28 juni 1999
  Laatste wijziging 27 october 2001